De kracht van video marketing

Wij dromen van prachtige verhalen, die het bloed sneller laat stromen en je hart sneller laat kloppen. Voor diverse omroepen en merken hebben we pakkende gesponsorde content mogen maken. Maar er is veel saaie, en lelijke content die we dagelijks op ons als consumenten afgevuurd krijgen. Content waar niks inspirerends aan is. Die ons enkel als klant benaderen.

Onze focus blijft bij branded content waar een verhaal in zit. Waar passie van mensen uit naar voren komt. Kortom dat is in het kort onze haat-liefde verhouding tot marketing en sales. Video marketing kan heel effectief en inspirerend zijn, als men een paar key points in gedachte houdt bij het vorm geven van de video en campagne. Om onze inzichten op dit punt te delen dachten we eens een blog hier aan te wijden.

Want wat zijn nu de element die ervoor zorgen dat een video, geliked en bekeken word en andere niet? Wordt hij dan ook  wel bekeken door de juiste doelgroep? Dit alles heeft te maken met een duidelijke visie op wat je met de video wilt bereiken. Als bedrijf stop je niet voor de leuk dat geld in het maken van die mooie bewegende plaatjes. Nee, je wilt een effect bereiken. In marketing termen worden dat KPI’s genoemd. Key Performance Indicators. Door deze zo duidelijk en concreet mogelijk te formuleren kan er achter af ook beter getoestsd worden of de doelen zijn behaald. De KPI staan in directe relatie tot het doel wat je wilt bereiken.

Naast het definiëren van je doelen is het ook  van belang dat je je verdiept in waar je doelgroep. Waar heeft deze behoefte aan? Anders wordt jou prachtige film, toch als storende informatie ervaren omdat deze niet relevant is. Zorg dus dat je de juiste informatie aan jouw doelgroep geeft. Daar gaan heel wat uurtjes in zitten, in het afbakenen van die doelgroep. Want het liefst wil iedereen altijd iedereen bereiken. Maar ik heb nu eenmaal andere wensen dan mijn buurvrouw twee huizen verderop die 30 jaar ouder is en mijn buurman die boven mij woont, die net is gaan studeren. Denk daarbij dus altijd: One size doesn’t fit all. We zijn allemaal uniek en hebben onze eigen wensen. Zo willen we ook benaderd worden, al lijkt het maar zo.

Mocht je meer willen weten download dan nu de white paper: Kracht van video. Veel succes met de komende campagnes.